Project omschrijving

Het hart is de oorsprong van de Lucky in Love collectie van Jelle Hoekstra. Het hart, de pomp die het bloed in ons lichaam in beweging houdt. Zo vanzelfsprekend. Het hart, ook het symbool van de liefde. En liefde is niet vanzelfsprekend.

Het werk van Jelle verdient om verteld te worden. Liefde was voor hem een zonde. Liefde was iets negatiefs. Er volgt een gevecht van talloze jaren. Omdenken. Liefde is goed. Liefde is mooi. Hij heeft de liefde moeten leren; liefde herkennen, aanvaarden en ontvangen en ook leren vechten voor de liefde. Deze persoonlijke zoektocht heeft Jelle vertaalt in unieke liefdevolle ontwerpen en verhaalt in vier verschillende lijnen die samen de Lucky in Love collectie vormen.

Protective Love – beschermende en onvoorwaardelijke liefde
Make Love, not War – vechten voor liefde
Lucky in Love – liefde is niet vanzelfsprekend
Luxury in love – van jezelf en je passie houden

Jelles zoektocht is voorbij en hij kan nu zijn passie uiten in iets moois als symbool voor de liefde. Ieder hart, en ook ieder object in het hart, staat voor een stapje van zijn verwerkingsproces.

Ieder werk kent slechts één individueel voorwerp. Door een grote hoeveelheid van deze objecten in het hart te verwerken, wordt het een kunstwerk. Ieder voorwerp wordt met bewuste handeling geplaatst en verzorgd, om zo te komen tot een ongeëvenaard ontwerp. De titels van de ontwerpen zijn gebaseerd op Jelles eigen levenslessen, maar zeker herkenbaar voor iedereen. Jelle maakt ook harten in opdracht. Geen massa. Een opdracht moet hem passen en hij groeit samen met de opdrachtgever naar het uiteindelijke hart toe.