Project omschrijving

De werken van Karin Vermeer zijn een mix van foto’s/beelden die zij combineert op de computer en met verf bewerkt. Haar favoriete onderwerp is het vrouwelijk portret. De mees- te van haar portretten zijn samengesteld uit vier tot vijf verschillende gezichten, meestal van een verschillende etnische identiteit. Op haar computer creëert zij een nieuw niet bestaand persoon. Naast deze gemanipuleerde portretten maakt zij ook foto’s van modellen in haar studio en gebruikt ze reeds bestaande beel- den. Vervolgens voegt ze deze samen met foto’s en beelden van oude muren, gescheurde posters en allerlei andere interessante onderwerpen met als doel een totaal nieuw beeld te creëren. Als het digitale beeld klaar is worden ze geprint op papier en verlijmd op canvas om vervolgens bewerkt te worden met gel mediums en verf. Het resultaat is een werk met veel dikke pasteuze lagen. Op deze manier probeert ze het digitale beeld tastbaar te maken. Haar werk gaat niet zo zeer over uitleg en concept, het is een spel en gaat over het beeld zelf. Ze begint meestal met een niet voor opgezet idee, maar door te kijken naar de verzamelde beelden en door deze te mixen ontstaat er langzaam een nieuw werk.

De meeste van haar werken zijn een mix van print, verf, structuur gel, extra heavy gel en een mat/glanzende coating. Ze worden allen met de hand vervaardigd, zijn net een beetje anders en in oplages van max 25 stuks.

Karin Vermeer is geboren en opgegroeid in Tilburg (1970) en voor haar studie aan de Willem de Kooning Academie (1990/1994) verhuisd Rotterdam, waar zij nu nog steed werkt en woont. Sinds 2002 is zij daar werkzaam als autonoom beeldend kunstenaar.